top of page
  • astab0577

Επεξεργασία βίντεο σε 48ώρες

Έγινε ενημέρωση: 21 Απρ 2023Υπάρχει κάτι κοινό μεταξύ ενός vlogger και ενός artist. Και οι δύο είναι freelancers και ζουν στην τρίτη χιλιετία. Αυτό σημαίνει ότι διατηρούν μια ψηφιακή προσωπικότητα την οποία επικοινωνούν και μέσω βίντεο. Από τη μια πλευρά, ένας vlogger ή ένας YouTuber εργάζεται κυρίως στη δημιουργία βίντεο καθώς αυτό είναι η βασική του εργασία. Από την άλλη, ένας καλλιτέχνης κομμωτικής ή ένας σχεδιαστής μόδας πρέπει να δημιουργήσει βίντεο για να προωθήσει τις δημιουργίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμα και ο Χρήστος που μεταφέρει βαριά φορτία με το φορτηγό του τραβάει πλάνα με το drone του. Μέχρι εδώ καλά. Τι γίνεται όμως με την επεξεργασία βίντεο;


Εφόσον διαβάζεις αυτές τις γραμμές, γνωρίζεις ότι η επεξεργασία βίντεο δεν είναι τόσο απλή. Πιο συγκεκριμένα, το μοντάζ είναι μια εξειδικευμένη δουλειά από μόνη της. Γνωρίζεις ότι υπάρχουν χρονοβόρα βήματα και αρκετές τεχνικές που απαιτούν γνώση και εμπειρία για να είναι επιτυχείς. Ωστόσο, η δημιουργία εξαιρετικά ελκυστικού περιεχομένου είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα για οποιονδήποτε. Οποιοσδήποτε θέλει να δημιουργήσει και να προωθήσει βίντεο που να έχουν απήχηση. Θέλουμε να δημιουργούμε περιεχόμενο που τραβά την προσοχή των ανθρώπων, κάνοντας τη δουλειά μας να ξεχωρίζει από το πλήθος.

Δεν είναι πυρηνική φυσική

Μπορείς να επιλέξεις ένα λογισμικό επεξεργασίας βίντεο. Υπάρχουν επιλογές που απλοποιούν την εργασία και παρέχουν πολλές εναλλακτικές. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που χρειάζεται υπομονή, και απομόνωση! Στην αρχή, μπορεί να είναι δύσκολο. Όμως, λίγο αργότερα θα καταφέρεις να βρεις τον δρόμο σου με αυτό. Δεν είναι πυρηνική φυσική.. απλά πρέπει να δεις tutorials για κάθε θέμα που προκύπτει, πρέπει να ψάξεις ώρες για μουσική, εφε, χρώματα ενώ ίσως είναι καλύτερο να συνεχίσεις να τραβάς real life καταστάσεις και να αφήσεις σε εμάς τους πυροβολημένους, κλεισμένους στο editroom να γιορτάζουμε για κάθε νέο βίντεο που μόλις έγινε export!


Μας στέλνεις τα πλάνα σου, μας γράφεις και δυο τρεις προτάσεις για το πως θέλεις να είναι, μας στέλνεις ακόμα και κάποιο δείγμα βίντεο σαν παράδειγμα, δικό σου ή κάποιου άλλου (δεν θα το πούμε) και μέσα σε 48 ώρες, από το πάτημα του rec πατάς το play! Ειδικά, για εσένα που δεν έχεις χρόνο να ξοδέψεις στην επεξεργασία ενός βίντεο, η ακόμα περισσότερο για εσένα που εκτιμάς περισσότερο τη ζωή κάτω από τον ήλιο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις το υλικό σας και να τραβήξεις νέα stories!


ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΟΥ;


Η επεξεργασία βίντεο μπορεί να προσθέσει διάφορα στοιχεία στο βίντεό σου, όπως ειδικά εφέ, γραφικά, λεζάντες και υπότιτλους, κινούμενα σχέδια, μικρογραφίες, ήχο. Μπορεί επίσης να κάνει χρωματική επεξεργασία αν χρειαστεί. Το μοντάζ είναι μια πολύ δημιουργική εργασία, που απαιτεί όχι μόνο δεξιότητες και εμπειρία αλλά και ταλέντο. Η εφαρμογή των σωστών στοιχείων δεν είναι θέμα τύχης αν και καμιά φορά τυχαίνει και βγαίνουν βιντεάρες (lol). Κάθε στοιχείο πρέπει να προστεθεί όπου έχει νόημα, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον και ισορροπημένο αποτέλεσμα. Η ακραία χρήση ειδικών εφέ, για παράδειγμα, μπορεί να οδηγήσει σε ένα ενοχλητικό αποτέλεσμα, εκτός και αν είναι πολιτικό το βίντεο όποτε του πάει. Ενώ η έλλειψη των κατάλληλων ηχητικών εφέ, γραφικών ή συνδέσμων θα μπορούσε να κάνει το βίντεό σας βαρετό, χωρίς ενδιαφέρον. Μην ξεχνάτε ότι ο θεατής βαριέται εύκολα. Έχοντας εμπιστοσύνη σε έναν video editor, feel safe ότι το αποτέλεσμα θα είναι cool και ready to upload στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


ΘΑ ΦΑΛΙΡΙΣΩ ΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΜΕ ΕΝΑΝ VIDEO EDITOR?


Η απάντηση είναι ναι, αν τραβάς real life τη ζωή σου και μας στέλνεις τη κάθε σου στιγμή, ναι, μάλλον θα φαλιρίσεις και εμείς θα πήξουμε να σε βλέπουμε. Αμέτρητες εναλλακτικές λύσεις ταιριάζουν στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σου. Μπορούμε να λάβουμε πλάνα από οποιαδήποτε κάμερα, συμπεριλαμβανομένου του smartphone σου. Λαμβάνοντας υπόψη τη δραστηριότητα της επιχείρησής σου, το στυλ σου και το κοινό σου, μπορούμε να δημιουργήσουμε custom made βίντεο. Με βάση τις οδηγίες και τις προτάσεις σου παραδίδουμε ό,τι θέλεις.


Με λίγα λόγια, είσαι vlogger ή Youtuber; Είσαι σχεδιαστής μόδας, καλλιτέχνης μαλλιών, αθλητής ή τεχνίτης; Ή είσαι ελεύθερος επαγγελματίας που μοιράζεται βίντεο της καθημερινής σου δραστηριότητας ως μέρος της δουλειάς σου; Μπορεί απλά να πήγες διακοπές στο Μαλιμπού ή στη Σαντορίνη. Όποιος και αν είναι ο λόγος που χρειάζεσαι για να μοιράζεσαι βίντεο με το κοινό σου, είμαστε εδώ για να τα επεξεργαστούμε για εσάς. Μπορούμε να προσθέσουμε συνδέσμους στο Facebook και το Instagram σας, να προσθέσουμε ηχητικά εφέ (χτυπάει το κουδούνι!), εικόνες, stock footage και μουσική με διάφορους τρόπους. Οι εναλλακτικές είναι απεριόριστες! Πες μας τις προσδοκίες σου και θα τις εκπληρώσουμε εντός 48 ωρών! Γιατί να συνεργαστείς μαζί μας; Γιατί αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα δεν είσαι υποχρεωμένος να το αγοράσεις. Γιατί θα σε ακούσουμε και δεν θα κάνουμε του κεφαλιού μας (θα κάνουμε και του κεφαλιού μας) Και όλα αυτά, μέσα σε 48 ώρες! Είμαστε ο συνεργάτης που χρειάζεσαι, είτε ξεκινάς τώρα είτε είσαι pro! Στείλε να τα πούμε!38 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page