top of page
astab0577

Low-Budget Cinema Camera

Οι κινηματογραφικές κάμερες είναι απαραίτητα εργαλεία για τους επίδοξους κινηματογραφιστές, αλλά μπορεί επίσης να είναι αρκετά ακριβές.

Ok, δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις τα χρήματά σου για να αποκτήσεις μια κινηματογραφική κάμερα που μπορεί να παράγει βίντεο επαγγελματικής ποιότητας. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες κινηματογραφικές μηχανές χαμηλού προϋπολογισμού στην αγορά σήμερα.


Πρώτη στη λίστα είναι η Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K. Αυτή η κάμερα είναι μια από τις πιο προσιτές κινηματογραφικές μηχανές στην αγορά, αλλά δεν "τσιγκουνεύεται" τις δυνατότητες. Διαθέτει αισθητήρα Micro Four Thirds που μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K με ταχύτητα έως και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και έχει ενσωματωμένη οθόνη αφής 5 ιντσών που διευκολύνει την παρακολούθηση των λήψεών σας.

Επιπλέον, διαθέτει διπλό χαρακτηριστικό ISO που του επιτρέπει να παράγει βίντεο υψηλής ποιότητας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.


Ακολουθεί το Panasonic Lumix GH5. Αυτή η κάμερα είναι λίγο πιο ακριβή από την Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K, αλλά εξακολουθεί να είναι σχετικά προσιτή σε σύγκριση με άλλες κινηματογραφικές μηχανές. Η GH5 διαθέτει αισθητήρα Micro Four Thirds που μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K με ταχύτητα έως και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και έχει ενσωματωμένη οθόνη αφής 3,2 ιντσών. Διαθέτει επίσης σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων στο σώμα που διευκολύνει τη λήψη σταθερών λήψεων ακόμα και όταν βρίσκεστε εν κινήσει.


Μια άλλη εξαιρετική κινηματογραφική κάμερα χαμηλού προϋπολογισμού είναι η Sony Alpha A7 III. Αυτή η κάμερα διαθέτει αισθητήρα πλήρους καρέ που μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K με ταχύτητα έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο και έχει ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων που διευκολύνει τη λήψη ομαλού πλάνα. Διαθέτει επίσης μια λειτουργία υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) που του επιτρέπει να καταγράφει ένα ευρύτερο φάσμα χρωμάτων και αντίθεσης στις λήψεις σας.


Για όσους αναζητούν μια πιο συμπαγή επιλογή, η Canon EOS M50 Mark II είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτή η κάμερα διαθέτει αισθητήρα APS-C που μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K με ταχύτητα έως και 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο και έχει ενσωματωμένη οθόνη αφής 3 ιντσών. Διαθέτει επίσης ένα γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης που διευκολύνει τη διατήρηση της εστίασης των θεμάτων σας, ακόμα και όταν κινούνται.


Τέλος, η Fujifilm X-T30 είναι μια άλλη εξαιρετική κινηματογραφική κάμερα χαμηλού προϋπολογισμού. Διαθέτει αισθητήρα APS-C που μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K με ταχύτητα έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο και έχει ενσωματωμένη οθόνη αφής 3 ιντσών. Διαθέτει επίσης λειτουργία προσομοίωσης φιλμ που σας επιτρέπει να αναπαράγετε την εμφάνιση των κλασικών αποθεμάτων φιλμ, δίνοντας στα πλάνα σας μια μοναδική και κομψή εμφάνιση.


Τι πρέπει να προσέξεις


Πρώτα και κύρια, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η κάμερα διαθέτει αισθητήρα που μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε πλάνα υψηλής ποιότητας που να φαίνεται επαγγελματικό. Επιπλέον, θέλετε να αναζητήσετε μια κάμερα που να έχει καλή σταθεροποίηση εικόνας, καθώς αυτό θα διευκολύνει τη λήψη σταθερών πλάνα.


Θα πρέπει επίσης να λάβεις υπόψη τη βάση του φακού της κάμερας. Πολλές κινηματογραφικές μηχανές χαμηλού προϋπολογισμού έχουν μεγέθη αισθητήρων Micro Four Thirds ή APS-C, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν μικρότερο παράγοντα περικοπής από τις κάμερες με αισθητήρες πλήρους κάδρου. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση του πλάνα σας, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν φακό που να είναι συμβατός με το μέγεθος του αισθητήρα της φωτογραφικής σας μηχανής.


Τέλος, θα πρέπει να αναζητήσεις μια κάμερα που να έχει καλή διάρκεια μπαταρίας και να είναι εύκολη στη χρήση. Η δημιουργία βίντεο μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, επομένως θέλετε μια κάμερα που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και να μην ξεμείνεις από μπαταρία στη μέση της λήψης!



15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page