top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAlex

Video Editor για το YouTube!

Έγινε ενημέρωση: 8 Νοε 2022


Youtube Video Editor

Εάν θέλετε να αναπτύξετε το κανάλι σας, η πρόσληψη ενός Video Editor για το YouTube κανάλι σας, είναι μια καλή λύση καθώς η επεξεργασία βίντεο απαιτεί πολύ χρόνο.


Αυτό το άρθρο ρίχνει μια ματιά στα πιο συνηθισμένα επιχειρήματα υπέρ της πρόσληψης ενός Video Editor για το YouTube και σας βοηθά να αποφασίσετε εάν είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Αξιολογήστε τις δικές σας δεξιότητες


Πρώτα απ' όλα, κάντε τον δικό σας απολογισμό για τις δεξιότητες σας στην επεξεργασία βίντεο. Είναι σε αρκετά καλό επίπεδο για το είδος των βίντεο που θέλετε να δημιουργήσετε;


Η επεξεργασία βίντεο είναι μια τέχνη από μόνη της.


Μερικά από τα στοιχεία που αναδεικνύουν το καλό μοντάζ είναι: το κόψιμο στα σωστά σημεία, το σωστό timing στη μουσική, τα ειδικά εφέ, η δημιουργία μοναδικών Intro και Outro καθώς και η επένδυση με ηχητικά εφέ.


Επίσης σημαντικό είναι να αναφέρουμε την εφαρμογή του φωτισμού όπως επίσης την διόρθωση των χρωμάτων και το ύφος του βίντεο μέσω των ίδιων των χρωμάτων.


Για όλες αυτές οι δεξιότητες οι επαγγελματίες χρειάζονται χρόνια προκειμένου να κατακτήσουν την τελειότητα. Εμείς στο editroom αισίως κλείνουμε τα 15!


Αν λοιπόν έχετε σκοπό την δημιουργία των βίντεο σας με πιο σύνθετα εφέ, σίγουρα είναι καλύτερα να προσλάβετε έναν επαγγελματία αμέσως. (Εκτός αν, θέλετε να γίνετε ο ίδιος Video Editor και έχετε το χρόνο και τους πόρους για να επενδύσετε στην απόκτηση όλων των παραπάνω και άλλων τόσων απαραίτητων δεξιοτήτων.)


Αντίθετα, εάν τα βίντεο θέλετε να είναι αρκετά απλά και έχετε ήδη κάποιες καλές δεξιότητες επεξεργασίας βίντεο, τότε είναι ίσως καλύτερα να χειρίζεστε εσείς οι ίδιοι το υλικό σας.


Video editor για το Youtube


Για απλά videos θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή. Ακόμη και έτσι όμως, αν θέλετε να είστε πιο παραγωγικοί στη δουλειά σας και να έχετε την καλύτερη δυνατή προβολή ίσως θα ήταν καλύτερο και πάλι να απευθυνθείτε σε έναν Video Editor που θα είναι ο προσωπικό σας καλλιτεχνικός δημιουργός για το Youtube κανάλι σας.

Λάβετε υπόψη την παραγωγή του περιεχομένου σας - και τους στόχους σαςΤο επόμενο στάδιο που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι η τρέχουσα παραγωγή υλικού περιεχομένου και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σας.


Πόσα βίντεο δημιουργείτε;

Ποιος είναι ο χρόνος διάρκειάς τους;

Και πόσο χρόνο χρειάζεστε να ξοδέψετε για να επεξεργαστείτε το καθένα;

Ακόμα κι αν είστε ο ίδιος ικανός video editor, η επεξεργασία βίντεο είναι χρονοβόρα. Συνήθως, οι Video Editor χρειάζονται 30 λεπτά έως μία ώρα για ένα λεπτό ολοκληρωμένου βίντεο - εάν ξέρουν και αυτοί τι κάνουν ή τι θέλουν να κάνουν.

Αν θέλετε να αυξήσετε την παραγωγή περιεχομένου σας, η πρόσληψη ενός Video Editor για το YouTube σάς βοηθά να απελευθερώσετε χρόνο.

Είναι πολλές οι ώρες, για τις οποίες θα χρειαζόταν να αφιερώνατε αναζητώντας συγκεκριμένα εφέ ή προσπαθώντας για την βελτιστοποίηση των χρωμάτων στα πλάνα σας.


Αντίθετα, μπορείτε να επενδύσετε αυτόν τον χρόνο στη δημιουργία ιδεών περιεχομένου, στη σύνταξη των σεναρίων σας και στη λήψη του πλάνα σας. Με μια λέξη: επαγγελματίας δημιουργός περιεχομένου.


Ένας βασικός λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι επαγγελματίες YouTubers προσλαμβάνουν Video Editor είναι ότι παράγουν μεγάλο αριθμό βίντεο – συχνά - πολλά κάθε εβδομάδα. Το να διατηρούν αυτόν τον ρυθμό η συνεργασία με έναν video eitor είναι ο βασικός λόγος της επιτυχίας τους.


Η δημιουργία περισσότερων βίντεο είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να πολλαπλασιάσετε το κοινό σας και να αποκτήσετε την αφοσίωση των ακολούθων σας έτσι, και ο αλγόριθμος του YouTube, με τη σειρά του, σας ανταμείβει με υψηλότερες κατατάξεις.

Ισορροπήστε τον προϋπολογισμό σας

Το ερώτημα που προσπαθούμε να απαντήσουμε είναι αν η πρόσληψη ενός Video Editor για το YouTube κανάλι σας αποδίδει πραγματικά.


Ας μιλήσουμε πρώτα για το κόστος της εξωτερικής ανάθεσης. Η απάντηση εδώ δεν είναι τόσο απλή, επειδή το κόστος για τις υπηρεσίες επεξεργασίας βίντεο ποικίλλει.


Το ποσό που θα καταλήξετε να πληρώσετε ανά βίντεο εξαρτάται από πολλά πράγματα: εάν προσλάβετε μια εταιρεία ή έναν ελεύθερο επαγγελματία, εάν επιλέξετε μια συνδρομή ή τιμολόγηση ανά βίντεο, πόσο περίπλοκες είναι οι επεξεργασίες σας και πόσο γρήγορα θέλετε αποτελέσματα.


Τι κόστος έχει για εσάς ο χρόνος ως δημιουργός περιεχομένου; Πόσες ώρες θα εξοικονομούσατε παραδίδοντας το video editing σε κάποιον άλλο;


Επιπλέον, υπάρχει το κόστος του επαγγελματικού εξοπλισμού που απαιτείται για την επεξεργασία βίντεο που θα χρειαστείτε.


Το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο όπως το Final Cut Pro μπορεί εύκολα να κοστίσει αρκετές εκατοντάδες euro. Οι επιλογές συνδρομής, όπως το Premiere Pro, είναι ακόμη πιο ακριβές μακροπρόθεσμα.


Επιπλέον, μπορεί να χρειαστείτε λογισμικό γραφικής σχεδίασης, ξεχωριστά εργαλεία κινούμενης εικόνας και –για να μην ξεχνάμε– ισχυρό υπολογιστή για να μην έχετε συνέχεια προβλήματα.

youtube video editor


Θα πρέπει να προσλάβετε έναν Video Editor για το YouTube;

Στο τέλος της ημέρας, θα ξέρετε εάν θα πρέπει να προσλάβετε έναν Video Editor για το YouTube και αυτό επειδή εξαρτάται από τρεις κύριους παράγοντες: το δικό σας σύνολο δεξιοτήτων, τον όγκο του περιεχομένου σας και τον προϋπολογισμό σας.Έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, δεξιότητες επεξεργασίας και κάνετε λίγα και απλά βίντεο; Τότε, η πρόσληψη ενός Video Editor δεν χρειάζεται να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων σας.


Διαφορετικά, η πρόσληψη ενός Video Editor είναι μια εξαιρετική επιλογή: εάν η δική σας τεχνογνωσία επεξεργασίας είναι περιορισμένη, εάν αυξάνετε την παραγωγή του περιεχομένου σας ή εάν θέλετε να ελευθερώσετε χρόνο για άλλες δημιουργικές εργασίες.


Σε αυτήν την περίπτωση, ένας επαγγελματίας μοντέρ είναι ένας φανταστικός συνεργάτης που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε το κανάλι σας και να πετύχετε το YouTube.

38 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Opmerkingen


bottom of page